Historien om MathiJazz.

Første gang festivalen gikk av stabelen var for seks år siden, i Hjartdal i hjertet av Telemark. Stedet var gården til Mathias Haugland med sin idyll og flotte beliggenhet. Målet var ikke å starte en festival, snarere å ha en fest litt utenom det vanlige. Den gangen var det tre band som spilte og ca. 30 tilskuere; altså ikke noe store greier. Men de som var der syntes at det var så ålreit at etter et års pause ble "festen" arrangert en gang til, og dermed startet MathiJazz-tradisjonen.

Hvert år har tilskuertallet økt og flere og etablerte band stilt opp. Festivalen blir større hvert år, og i 1998 hadde de 10 band og rundt 350 tilskuere. MathiJazz har etterhvert blitt et ettertraktet sted for unge og fremadstormende musikere å opptre.

Hva skjer i år?

I utgangspunktet var det stort sett lokale aktører som ville vise at kulturlivet i traktene rundt Hjartdal og Notodden bestod av annet enn folkemusikk, kyr og sauer. Festivalen har altså ingen musikalsk sensur, og det blir spilt påde jazz, pop og rock der.

Dette året har både kommunal og regional sektor vist interesse, og MathiJazz er det eneste musikalske innslaget i brosjyren "I ungdommens drivhus.

Arrangørene.

Medarrangører av MathiJazz-festivalen er Notodden Musikkforum.